Chifteaua este versiunea romaneasca orientalei kofta, ajunsa pe meleagurile noastre din bucataria
turca. Preparata la origine din carne tocata amestecata cu diverse mirodenii si
prajita in ulei incins, chifteaua a suferit de-a lungul timpului o
diversificare atat prin modificarea tehnicilor de gatire (in cuptor sau pe
gril) cat si prin inlocuirea carnii cu diferite legume.
Reteta pe care o aveti in fata este una potrivita pentru
o zi de primavara, cu un index glicemic moderat si cu un aport nutritional
echilibrat.
VALOARE ENERGETICA
Kcal (kJ)
|
TOTAL
GRASIMI
|
ACIZI GRASI SATURATI
|
PROTEINE
|
TOTAL
GLUCIDE
|
ZAHARURI
|
FIBRE
|
SARE
|
413 (1736)
|
16.0g
|
4.6 g
|
20 g
|
41 g
|
14 g
|
10 g
|
318mg
|
Timp de preparare : 10 minute
Timp de gatit : 10 minute
Cantitate : 2 portii
From: Diabetic Living Magazine
From: Diabetic Living Magazine
INGREDIENTE
1 dovlecel, dat pe razatoare si stors de zeama
1 cutie de boabe de porumb dulce, scursa de apa.
1/2 ceapa galbena, tocata
45 grame (1 cana) de mazare congelata.
2 linguri de marar, tocat
100 g de branza Ricotta
2 oua, batute
piper negru, proaspat macinat
6 linguri de faina
1 pachet praf de copt
4 linguri de parmezan ras
3 lingurite de ulei extra-virgin
4 lingurite de smantana, pentru servit
frunze de salata, pentru servit
30g de chifle graham, pentru servit
frunze de marar, pentru servit
INSTRUCTIUNI
Se pun intr-un bol dovlecelul ras si scurs de zeama, boabele de porumb, ceapa tocata, mazarea si mararul tocat si se amesteca. Se adauga ricotta, ouale, piperul, faina si parmezanul. Se amesteca pana cand se obtine o compozitie de consistenta medie, din care sa se poata forma chiftelele. Daca este nevoie, se mai adauga faina, sau ou, dupa caz.
Se incinge 1.5 lingurite de ulei intr-o tigaie anti-aderenta. Se formeaza chiftele din compozitie si se pun la prajit, pe rand, in serii de cate trei. Se gatesc 2-3 minute, pana cand se rumenesc la partea de jos. Se intorc chiftelele si se gatesc in continuare 1-2 minute, sau pana cand sunt facute la interior. Se transfera chiftelele pe un platou si se acopera pentru a se pastra calde, pana cand toate chiftelele sunt gatite. Ar trebui sa se obtina 6 chiftele.
Se impart chiftelele cate trei pe fiecare farfurie. Se adauga un toping de smantana si se servesc alaturi de un amestec de frunze cu paine graham.
No comments:
Post a Comment