Supa chinezeasca iute acrisoara 酸辣汤 este o supă populară în Beijing si Sichuan, cunoscută pentru gustul picant si acrișor si aroma specifica. Ingredientele cheie ale supei sunt bulionul, care este de obicei făcut cu pui sau porc, și legumele, care includ de obicei ciuperci, lăstari de bambus și tofu. Supa este apoi aromată cu diferite condimente, cum ar fi oțet negru de orez, sos de soia, ulei de chili și piper alb.
Pzreparare: 15 minute / Timp pentru gatit: 30 minute / Portii: 4
Ingrediente
6 cani de
supa de pui sau de porc
1 cana de ciuperci foliate
1 cana de muguri de bambus, feliati
1/2 cana de tofu, feliat
2 linguri de amidon de porumb
2 linguri de apa
2 oua, batute
2 linguri de sos de soia
2 linguri de otet de orez
1 lingura de ulei cu chili
1 lingurita de piper alb
1/4 cana de ceapa verde, feliata pe diagonala
Instructiuni
1. Se pune supa la fiert. Cand
incepe sa clocoteasca, se adauga Într-o oală mare, aduceți bulionul de pui sau
porc la fiert. Se adauga ciupercile, lăstarii de bambus și tofu și fierbe timp
de 5-10 minute, sau până când legumele sunt fragede.
2. Se amesteca intr-un castronel
amidonul de porumb și apa până la omogenizare. Se incorporeaza mixture de amidon
in supa. Supa ar trebui sa se ingroase putin.
3. Se toarna in supa ouale
batute, in fir subtire.
4. Se adauga sosul de soia, otetul
negru de orez, uileiul cu chilli si piperul alb
5. Se serveste fierbinte, ornate
cu ceapa verde feliata.
ENGLISH TRANSLATION
Hot and Sour Soup
Chinese Hot and Sour Soup is
a popular soup in Chinese cuisine that is known for its spicy, sour, and savory
flavor. It is made with a combination of broth, vegetables, meat, and various
seasonings.
The key ingredients of the
soup are the broth, which is typically made with chicken or pork, and the
vegetables, which usually include mushrooms, bamboo shoots, and tofu. The soup
is then flavored with various seasonings such as vinegar, soy sauce, chili oil,
and white pepper.
Ingredients
1 cup sliced mushrooms
1 cup sliced bamboo shoots
1/2 cup sliced tofu
2 tablespoons cornstarch
2 tablespoons water
2 eggs, lightly beaten
2 tablespoons soy sauce
2 tablespoons rice vinegar
1 tablespoon chili oil
1 teaspoon white pepper
1/4 cup chopped scallions
Directions
1. In a large pot, bring the
chicken or pork broth to a boil. Add the mushrooms, bamboo shoots, and tofu to
the broth and simmer for 5-10 minutes, or until the vegetables are tender.
2. In a small bowl, whisk
together the cornstarch and water until smooth. Add the cornstarch mixture to
the soup and stir to thicken the broth.
3. Slowly pour the beaten eggs
into the soup, stirring gently to create egg rib bons.
4. Add the soy sauce, rice
vinegar, chili oil, and white pepper to the soup and stir to combine.
5. Garnish the soup with chopped
scallions and serve hot.
No comments:
Post a Comment