Thursday, 14 April 2022

SUNSHINE PORRIDGE

Sau mai pe romaneste un terci de ovaz pe care l-am cosmetizat cu fructe aromate.



Preparare: 5 minutes / Timp pentru gatit: 10 minute / Portii: 2

Nutritie

PE PORTIE: 282 kcal, 8 g proteine, 9 g grasimi (2 g grasimi saturate), 37 g carbohidrati, 10 g fibre, 60 mg sodiu

Ingrediente

 1 portocala mica

 100 g zmeura congelata

 75 g fulgi de ovaz

 225 ml apa

 50 ml lapte degresat

 ½ de banana, feliata

 1 lingura unt de migdale

 1 lingura fructe de goji

 2 linguritr de deminte de chia

Instructiuni

1. Se taie portocala pe jumatate. Se stoarce una din jumatati. Se feliaza cealalta jumatate.

2. Se pune jumatate din cantitatea de zmeura imptruna cu sucul de portocale intr-o ctaricioara, se aduce la fierbere la foc mic, si se gateste timp de 5 minute.

3. Intre timp se pun fulgii de ovaz imptruna cu apa si laptele in alta craticioara si se gateste la foc mic, amestecand continuu, timp de 8-10 minute, sau pana cand mixtura s-a ingosat si a devenit cremoasa.

4. Se imparte terciul de ovaz in doua boliri. Se adauga reductia de zmeura, zmeuta ramasa, feliile de portocala, bananele, unrul de migdale, fructele de goji si semintele de chia.


No comments:

Post a Comment