Monday 11 February 2013

ARDEI UMPLUTI CU COUSCOUS

Reteta de azi este una la care nu m-am putut abtine.Gatisem niste pui cu rozmarin la cuptor, pe care l-am gasit pe blogul lui Radu Popovici (http://www.reteteleluiradu.ro/2009/05/26/pui-cu-rozmarin-la-cuptor/) si simteam nevoia unei garnituri. Si atunci am descoperit aceasta minunatie cu iz de vacantza si de insule grecesti data de trei din ingredientele de baza - branza Feta, busuioc si rosii uscate la soare.







Am nevoie de urmatoarele ingrediente:

Un ardei gras rosu
Un ardei gras verde
Un ardei gras galben
125 g de couscous
o mana de masline negre (cca 10-15 buc), fara sambure
o mana de masline verzi (cca 10-15 buc), fara sambure
150 g rosii-uscate-la-soare (cca 10-15 buc)
50 g branza feta
o legatyra de busuioc
2 linguri seminte de pin
1/2 lingura de ulei de masline

Preincalzesc cuptorul la 200*C
Umplu termosul cu apa clocotita.

1. Tai ardeii pe lungime, in doua jumatati. Pastreaz cotita atasata, ajuta atat la manipulare cat si la aspect.
2. Ung bine cu ulei de masline si ii asez intr-o tava de copt.
3. Introduc tava cu ardei in cuptorul preincalzit la 200*C
4. Pun couscousul intr-un bol si il acopar cu apa clocotita din termos, astfel incat nivelul apei sa depaseasca suprafata couscousului cu cca 1 cm.
5. Acopar cu un capac si las sa se hidrateze.
6. Toc rosiile-uscate-la-soare si maslinele, si le pun intr-un  castron
7. Prajesc uscat semintele de pin, pana incep sa se coloreze, si le pun deoparte.
8. Intre timp couscousul s-a hidratat, asha ca il amestec cu legumele. Torn coucousul in castronul cu legume, si nu invers, pentru a avea un bun control asupra compozitiei. Volumuele de couscous shi de legume ar trebui sa fie sensibil egale.
9. Adaug semintele de pin si amestec usor pentru a nu afecta granulele de couscous.
10. Scot din cuptor tava cu ardei si ii umplu cu mixtura de couscous si legume.
11. Reintroduc tava in cuptor pentru inca 15-20 minute.
12. Intre timp amestec branza feta cu frunzele de busuioc tocate.
13. Cand ardeii sunt facuti, scot tava din cuptor, ii distribui pe farfurii individuale si ii decorez cu un topping de branza feta cu busuioc.

Rezultatul este demential. Daca nu ma credeti, incercati!

Sa fiti sanatosi.


No comments:

Post a Comment